TBU Official Media Konsert Sure Gegar

tbu

Harinya semakin dekat.  Aku semakin yakin tugasan Tawau Bloggers Unity (TBU) sebagai Official Media untuk Konsert Sure Gegar di Tawau mampu dilaksanakan dengan sebaiknya.  Sememangnya ini adalah tugasan besar dan pertama kali,   Insyaallah berbekalkan pengalaman tugasan sebelum ini, TBU akan dapat mempraktikkannya secara profesional di sini.  Memang serius beb, ini kerja yang menguji kemampuan kami.

Membina Laman Blog Rasmi Konsert Sure Gegar di Tawau. (Done)
Tugasan ini bagi memenuhi keperluan promosi konsert dan idea ini juga terbit spontan. Zaman sekarang, semuanya perlukan web untuk melancarkan perjalanan promosi, lebih-lebih lagi event konsert seperti ini.  Klik ini untuk ke laman blog itu.

Mengendalikan Peraduan Menang Tiket Konsert (Almost Done)
Peraduan ini sedang berjalan, ianya idea spontan yang bertujuan untuk mencari peminat yang mampu menunjukkan mereka fanatik kepada meet Uncle Hussain, Hujan atau Aizat. Hadiahnya ialah 2 tiket konsert dan sesi ramah mesra bersama artis. Boleh rujuk ke laman web TBU untuk keterangan lanjut.

Mengendalikan Local Media Press Confrences.
Tugasan ini akan melibatkan TBU, pengurus Hotel Kingston, Mr Jubli and invited press. Dijangka bakal diadakan di Hotel Kingston, pada 3hb hari Jumaat.

Full Concert Coverage Media Review.
Tugasan ini pertama kali diamanahkan kepada TBU kerana sebelum ini review kami ala kadar sahaja, tapi kali ini kami ditugaskan bersama-sama dengan KRU penganjur.

Short Movie Review
Atas permintaan penganjur, TBU juga ditugaskan untuk menyediakan satu short movie review perjalanan artis sebelum ke konsert.  Ianya akan disaksikan bersama semasa hari konsert. Untuk tugasan ini, planningnya sudah ada, cuma nak jalankan sahaja yang perlukan komitmen. Insyaallah kami akan cuba sebaiknya.

Berikut adalah KRU dari TBU yang akan menjayakan Konsert Sure Gegar di Tawau pada 4hb ini di Dewan Masyarakat:

Photographer:
Adry, Maya, Mas.
Videoman:
Romzi, Rahman, Agus, Acok.
General:
Budihermawan, Junaidi, Don.

Related Posts with Thumbnails

Komen Rakan FB

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement

20 Responses to “TBU Official Media Konsert Sure Gegar”

  1. dOn

    Mar 31. 2009

    general? pa tugas for the general?

    Reply

    Maya reply on March 31st, 2009 7:37 PM:

    Selepas meeting dgn penganjur 2hb ni akan dimaklumkan tugasan general itu don. Onkan saja HP pun utk keterangan lanjut.

    Reply

    junaidi reply on April 2nd, 2009 2:54 PM:

    sis……
    number ku yang 014-853XXXX…
    sis taw jgak kan?
    cntct d nmber ni jak ya…..

    junaidi’s Terkini di blog…TBU as Official Media “Konsert Sure Gegar di Tawau”

    Reply

  2. dOn

    Mar 31. 2009

    bha… rdy tuk baca mesej…
    huhuhu… ndak lama lagi toe…

    dOn’s Terkini di blog…Contest Menang Tiket Konsert Sure Gegar @ Tawau

    Reply

  3. menteil

    Apr 01. 2009

    w/pun agak penat, tp mesti seronok nanti…
    bez jer…

    menteil’s Terkini di blog…AF ataupun OIAM?

    Reply

    Maya reply on April 2nd, 2009 11:51 AM:

    Harap2 macam itulah menteil, insyaallah.

    Reply

  4. Aj

    Apr 01. 2009

    Nice work… General ni kira mcm petugas am…kena suruh cuci piring, kena buat lah.. angkat air, belah kayu api..hahahahahah

    Aj’s Terkini di blog…Free Website for Storage/Sharing Files

    Reply

    Maya reply on April 1st, 2009 10:09 AM:

    mana ada piring mau dicuci masa konsert bah Aj… ada2 saja ko ni Aj. Hahaha

    Reply

  5. combi

    Apr 01. 2009

    sgt berbangga dgn TBU.. *thumbs up*

    good luck..!

    combi’s Terkini di blog…my 24th anniversary

    Reply

    Maya reply on April 1st, 2009 10:10 AM:

    Belum boleh tepuk tangan lagi ni sis, belum berakhir lagi tugasan kami…

    Maya’s Terkini di blog…TBU Official Media Konsert Sure Gegar

    Reply

  6. friendly

    Apr 01. 2009

    yah…. mari kita bersama-sama bersatu padu menjayakan konsert nih…. TBU BOLEHHHHHHHHHHHHHHH………..

    friendly’s Terkini di blog…Peraduan Menang Tiket Konsert Sure Gegar @Tawau

    Reply

    Maya reply on April 2nd, 2009 11:52 AM:

    Together as one… TBU Boleh!
    Macam sedap disebut, kan.

    Reply

  7. achok(yg tersangaka)

    Apr 01. 2009

    yesssssss aku ada baju kah

    Reply

  8. acok(yg tersangka)

    Apr 02. 2009

    uhuhuuhuh makaseh TBU…kita jayakan bersama penganjuran yang berprestij ini…huhuhuhuh nama ku ada..yes yes..
    trimas sejuta trimas to sis maya

    acok(yg tersangka)’s Terkini di blog…[ Artis/Celebriti ]

    Reply

    Maya reply on April 2nd, 2009 11:50 AM:

    Yayaya… ada.

    Reply

  9. junaidi

    Apr 02. 2009

    apa tugas general?

    junaidi’s Terkini di blog…For Sale: TZM150cc with full Spec Racing Engine

    Reply

  10. romc

    Apr 02. 2009

    :) ada tugasan masing2 sudah

    Reply

  11. sis riani

    Apr 04. 2009

    malam ni berhujan bagai laa kamurang kan hehehehe :d

    sis riani’s Terkini di blog…Aura rajin dah mai…:)

    Reply

  12. Junis

    Apr 08. 2009

    hello kawan lama… lama tak jumpa ya… apa kabar n apa projek skarang ni?

    Junis’s Terkini di blog…JESLINAH ON BEING A CAREER WOMAN AND SINGER/SONGWRITER

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. TBU as Official Media Konsert Sure Gegar di Tawau. | Tawau Bloggers Unity - 31/03/2009

    […] From: http://puadede.com/v1/tbu-official-media-konsert-sure-gegar/ […]

Leave a Reply

CommentLuv badge