Majlis Berbuka Puasa Bersama Datuk Tawfiq

Majlis Berbuka Puasa Bersama Datuk Tawfiq Abu Bakar Titingan
Tempat: Tawau Seafood Restaurant
Hari: Isnin 22 September 2008
Masa: 5.30 petang

Semalam saya telah dimaklumkan dengan rasminya bahawa TawauBloggers mendapat penghormatan jemputan khas Majlis Berbuka Puasa Bersama Pembantu Menteri Kewangan Negeri, Datuk Tawfik Abu Bakar Titingan. Saya amat berharap rakan-rakan TawauBloggers dapat menghadiri majlis ini kerana inilah kali pertama kita sebagai sebuah komuniti penulis blog di Tawau berpeluang menemui pemimpin daerah tercinta kita ini secara dekat. Sila sahkan kehadiran anda di sini dengan segera untuk memudahkan saya memberi maklumat kehadiran kita dalam majlis itu nanti.

Related Posts with Thumbnails

Komen Rakan FB

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement

50 Responses to “Majlis Berbuka Puasa Bersama Datuk Tawfiq”

  1. cikEyda

    Sep 16. 2008

    malu nya ni..

    heeeeeeeee…

    pakai baju kurung ka?

    Reply

  2. sabrina

    Sep 17. 2008

    iya aku pun mo nanyak soklan yg sama..hehehhee
    jan ko beseksi2 la..insaf2 la iskk

    Reply

  3. achok of mesti

    Sep 17. 2008

    hehehehe bestnya kan

    Reply

  4. achok of 2525

    Sep 17. 2008

    wah kan best ada jugak yang nampak bloggers tawau ni.so jangan sia2 kan peluang bersama datuk….tapi jangan ada yang paling skema ya..biasalah kan dengan vip…heehehehehhe

    Reply

  5. sankai

    Sep 17. 2008

    ngee..aku on..
    baju mo pakai cemana.??
    hehhe..

    Reply

  6. friendly

    Sep 17. 2008

    sankai…. kita pakai baju melayu la…. dah habis kita trus p terawih…. :)

    Reply

  7. friendly

    Sep 17. 2008

    komperm aku datang…. kita nak kumpul dulu ka baru p sama2… atau trus p sana….

    Reply

  8. romzi

    Sep 17. 2008

    :) aduhhh segannya

    Reply

  9. romzi

    Sep 17. 2008

    apa kata kita pakai tawaubloggers punya baju. baru smart :)

    Reply

  10. Maya

    Sep 17. 2008

    Baju korporat Tawaubloggers ada yang sudah siapkan… bah pakai yang itu ja bagi yang sudah ada… yang belum buat tempahan, pakai baju yang bersesuaianlah.

    Yang kompom datang:
    1-Angriani
    2-Ezza
    3-Agus
    4-Sabrina
    5-Eyda
    6-Rahman
    7-Maya
    8-Romzi

    P/S: Baju korporat Tawaubloggers boleh ditempah di NA Design, Bazhong (dekat Ynot? * gitukah ejaannya)

    Reply

    Maya reply on September 17th, 2008 3:27 PM:

    Latest conform:

    9-Adry
    10-Budi

    Reply

    Maya reply on September 17th, 2008 3:55 PM:

    Junaidi pun kompom

    Reply

  11. Alwis

    Sep 17. 2008

    Ebak,,ebak…dari jauh aku gembira mereka makin ebak…salam dengan datuk sja,,dan salam smua ahli komuniti…ada beberapa permohonan tengah aku review,,tapi banyak aku kena reject…ndak lengkap laa…harap suma “SANTAI AJA BRO,,hahah…elok pakai baju uniform baru tu,,sbb first lunch uniform,,kira rasmikanlah malam tu…kalo baju aku dah clear dan ada yang mo pakai..ambilkan baju tu…dah bayar 50 tu,,tambah sja,,kira aku utang korang dlu..wahahaha…aku skarang kat Buton Raya..POSA…JANGAN TIDAK POSA TIME MAJLIS BERBUKA POSA DENGAN DATUK,,hahaha

    Reply

    Maya reply on September 17th, 2008 1:26 PM:

    Nanti kami sampaikan salam mu juga wis.Detik bersejarah mcm ini, ko pulak ndak da…

    Reply

  12. friendly

    Sep 17. 2008

    waaaaa…. aku blum ada itu baju…. aku pakai sarung jer la ya…. heheheeee….

    Reply

    Maya reply on September 17th, 2008 1:27 PM:

    Pakai baju si wislah dulu, ko pigi ambil dan bayar Rm20. nanti wangmu dibayar balik oleh si wis.

    Tp namamu jd alwislah :))

    Reply

  13. romzi

    Sep 17. 2008

    cemana juga kita boleh dijemput ni sis? kita ni masik lagi kerdil

    Reply

  14. Maya

    Sep 17. 2008

    Semalam ada yg telefon. Ni semua promosi si acok di atas tu lah, merebak sama kawan2 reporternya, last skali sama PA datuk then sampailah kpd datuk… utk balas jasa si acok, rajin2lah beli sanggar peppek di tenda biru tu.

    Reply

  15. sabrina

    Sep 17. 2008

    uiii lawala law gitu…makasi la pulak ya acok…jasamu akan kami kenang..
    cahhhhhh punya skema…hahaha

    Reply

    Maya reply on September 17th, 2008 3:24 PM:

    si anne ndak ikutkah? Aku ndak da nom. pnonenya…Ko kasi tau dia ni hal makan2 sm dia tu… Lepas tu sms aku, c anne mau pigi kah ndak…

    Reply

  16. Maya

    Sep 17. 2008

    1-Angriani (angrianiworld.com)
    2-Ezza (puteriezza.blogspot.com)
    3-Agus (friendly81.blogspot.com)
    4-Sabrina (likearose.budihermawan.com)
    5-Eyda (likearose.budihermawan.com)
    6-Rahman (csankai.org)
    7-Maya (puadede.com)
    8-Romzi (romzi.com)
    9-Adry (adrysabry.com)
    10-Budi (budihermawan.com)
    11-Junaidi (junaidi.co.cc)

    Sudah kompom 11 orang akan datang di majlis ini. Bah standby ja lah kita sekarang ni… Mana yang belum buat baju korporat tu, sudi2kanlah buat di ND Design bazhong dengan harga RM70. Kalau tidak dapat pun, kelonggaran masih diberi buat masa ini, pakai pakaian yang bersesuaian saja, macam pigi berhari raya… kalau pakai samping lagi macho tu kan…

    Reply

  17. Budi

    Sep 18. 2008

    baju kita tu sudah siap ka?

    Reply

    Maya reply on September 18th, 2008 1:20 PM:

    Siap sudah Budi. Bila ko pigi ambil? Kirim bah. Sdh cash jg tu bajuku.

    Reply

  18. Alwis

    Sep 18. 2008

    MAna c, adry,,baju baju smua sdah ok ker…..ndak papa korang pakai baju aku tue…..bukan ada namaku juga kasian…cuma wunabarakati sjak…ngek…kalo sedap punya makan..ingat aku sja….sms jak aku…
    hari ni aku menuju negara bahagian muna…..tinggalkan buton raya….

    Reply

    Maya reply on September 18th, 2008 1:22 PM:

    Bah bermusafirlah di bumi sana, semoga ketemu keberkatan juga bungacintaberkatmu.. amin.

    Reply

  19. romzi

    Sep 18. 2008

    ya budi sudah siap tu baju.. :)

    Reply

  20. angriani

    Sep 18. 2008

    sis mau pakai baju kurung jak bah…oke ka…sebab
    datuk ni kan jenis alim gitu…jadi sesuai kalau pakai baju kurung / melayu

    di samping menghormati bulan ramadhan
    :D

    Reply

  21. Adry

    Sep 18. 2008

    Naa… sis angriani pun cakap mo pakai baju melayu… macam mana suda ni… tapi kalau ikutkan memang sesuai baju melayu dan baju kurung camtu la… huhu

    Reply

    angriani reply on September 19th, 2008 2:35 PM:

    mesti jemputan lain yg datang bersungkai sekali dgn datuk pakai baju melayu
    so apalagi…pakai baju kurung & baju melayu

    nda sabar sis mau tgk maya pakai baju kurung…no offended ok
    go maya go maya go maya :D

    Reply

    Maya reply on September 19th, 2008 4:55 PM:

    Rupanya majlis ramai2… malasnya aku ditipu.

    Reply

    angriani reply on September 19th, 2008 9:13 PM:

    so mcm mana? mau teruskan atau mcm mana? sis on jak
    hehehehehehe :d

  22. kanta

    Sep 19. 2008

    kami pun dapat jemputan pi buka puasa ngan Datuk tu isnin 22hb di Tawau Seafood Restaurant, dan ramai juga ketua-ketua jabatan kerajaan yang pegi….boleh lah kita kenal2an kan kawan2? kami pakai baju melayu jak…

    Reply

  23. farockbukannamasebenar

    Sep 19. 2008

    ikut.. ba…. KEMPUNAN juga aku nie.. ndak lama….
    asyik.. pemerhati artikel makan.. jak nie…
    Apa-apahal pun.. gue respect dgn dato topic eh salah Taufik…
    cara dia mencari pendekatan dgn rakyat… :-). Mata dah terbuka Dunia it bukan anya di Alam MAya…. di ulangi.. dalam MAYa`(bukan nama sebenar). boleh chalange tawau-2day…

    Reply

  24. Puteri Ezza

    Sep 19. 2008

    Uwaaaa, si Ezza ni lagi belum ada baju korporat tu. Terpaksalah kunun ni berayu-ayu pakai baju kurung… Haha.

    Reply

  25. kanta

    Sep 19. 2008

    Teman2 Tawau Bloggers pegi, jangan tak pegi ya coz kamu ada peluang promosi kelab Tawau Bloggers pada orang2 penting Tawau… manalah tau ada peluang bisnis , kan kan kan?

    Reply

    Maya reply on September 21st, 2008 10:32 AM:

    Ya.. terima kasih kanta…

    Reply

  26. zaf

    Sep 20. 2008

    pembetulan maya.. bukan TAUFIQ tapi TAWFIQ…

    Wah! Best nya kamu ya .. Harap2 semuanya enjoy.. ok? babai..

    Reply

  27. farockbukannamasebenar

    Sep 20. 2008

    aha…
    lpas di blanja makan… maya`, klu bleh… jgnla..
    corak penulisan tu truz…menyeblahi KERAJAAN jak, yg D BEST!!.. ..
    PrOfesional… z

    -_o

    Reply

    Maya reply on September 21st, 2008 10:35 AM:

    Insyaallah menten ja…

    Reply

  28. madie

    Sep 21. 2008

    salam…. ndak leh join kah orang luar… acara makan bah tu.. ngan datuk lagi tu, ahakss!! mo ambil barakkanya tu sama datuk hihiihiihi..

    Reply

    Maya reply on September 21st, 2008 10:34 AM:

    sempatkah ko turun ni madie? kim salam sama paris ya. hehe tau juga ko “leppakomai”

    Reply

    sankai reply on September 22nd, 2008 7:01 AM:

    uiks…abg madi ba nnie..hehehe…

    Reply

  29. Alwis

    Sep 22. 2008

    Maya…pegi sana tu, TELITI AYAT JEMPUTAN….jika ayat jemputan untuk tawaubloggers…gunakan uniform tawau bloggers..jika bunyi jemputan tu untuk personal,,pakailah baju kurung atau apapalah yang bersesuaian, kerana anda di jemput layaknya sebagai tetamu lain bukan sebagai bloggers.apapun, jika jemputan bloggers, pergilah sebagai bloggers”’ala kadarnya” KITA BUKAN SEKADAR BLOGGING, pergilah dan dapatkan suasana dan maklumat untuk berguna bagi tawau bloggers….kebijakan saya dari daratan jauh… bersoleklah sebagai YB atau VIP jika dijemput secara personal. tunjukkan dirimu sebagai VIP,,,jika dijemput sebagai bloggers,,ala kadarnya…tunjukkan dirimu sebagai bloggers…sederhana bukan ???imej mana yang harus ditempuh??? terpulang pada KEHENDAK kalian disana…aku hanya meniup jampi-jampi sakti ini..hahahha,, diamlah dalam majlis itu,,,nikmati hidangan dan rakam memory untuk di posting….biarlah mereka sendiri yang mengenal kita sebagai bloggers…

    Reply

    farockbukannamasebenar reply on September 22nd, 2008 10:59 AM:

    caya la alwikzzz.. mantap joe. ko yg paling blog nie….
    nampak sgt ko nie OLD TIMER!! tak luput di telan tawau.com ahakz..

    Reply

  30. Maya

    Sep 22. 2008

    Kita dijemput sebagai bloggers,tak kesahlah mau pakai baju yang mana… Aku akan berbaju oren itam, ndak tahan mo rasmi tu baju. Kepada yang tiada, pakailah apa saja. Yang pasti, aku sudah kompomkan 10 kerusi.Majlis akan bermula jam 5 bukan jam 5.30 seperti yang dirancangkan sebelumnya.

    Reply

  31. Shayma

    Sep 22. 2008

    kalo mau p majlis sebegitu eloknya pakai baju yg bersesuaian..
    jgn pulak nnt dikata blogger tawau ni tak m’hormati majlis..
    sekadar pendapat peribadi shj…

    Reply

  32. wiguizglvk

    Oct 06. 2008

    O2m4ac bshclcsjgfjn, [url=http://pmobvtxnojyz.com/]pmobvtxnojyz[/url], [link=http://quroxcihingn.com/]quroxcihingn[/link], http://birsgdpmknei.com/

    Reply

  33. Praise And Worship CD

    May 26. 2010

    Hello. Great work. I did anticipate this. This is a excellent story. Thanks!

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. To All Tawau Bloggers… | Yesterday...Today...Tomorrow... - 17/09/2008

    […] daerah tercinta kita ini secara dekat. Sila sahkan kehadiran anda dengan menghubungi sis Maya http://puadede.com dengan […]

  2. csankai yang hot dan sexy ;) » Blog Archive » Jemputan Makan Memakan - 18/09/2008

    […] more info here […]

Leave a Reply

CommentLuv badge