Lebih Baik Tukar Hosting

tawaubloggers

Masuk beberapa hari lalu, rasanya sudah lebih 3-5 kali hosting itu down tanpa notis.  Dahlah visitor kurang dan semakin sepi, web itu sebenarnya memerlukan penjagaan dan perawatan yang teratur dan berjadual.  Kesihan aku lihat web itu, sedangkan dahulu, ianya menjadi satu kebanggaan bersama di kalangan kita.

Web yang aku maksudkan tidak lain tidak bukan, web Tawau Bloggers Unity (TBU).  Sejak dua menjak ini selalu sahaja dia sakit kan, selalu sahaja dia down, selalu sahaja dia terbatuk2 hinggakan dia nak on pun lagging, dia nak off pun susah.  So sekarang, aku berhajat mahu menukar hosting sebab aku bersemangat ingin mentransformasikan TBU web.  Transform jadi apa?

Takkan mau jadi kereta sorong, takkan mau jadi kereta bebek, kerong2… Aku ingin menukar hostingnya ke satu company hosting yang agak baik prestasi perkhidmatannya, company si khairul keja.

Aku dah cuba runding dengan orang dalam company itu dan hasilnya, dukacita dimaklumkan, syarikat kami tidak dapat menaja sepenuhnya hosting kerana kuota untuk menaja laman web  sudah penuh. Apa nak buatlah kan…

Tapi, mereka bersetuju memberi potongan harga hanya pada pakej dataone yang bernilai RM145 menjadi RM120 sahaja. Tapi bila diteliti, pakej itu sebesar 10GB… apa yang mahu diletak di dalam hosting sebesar itu? Kalau csankai taulah dia mau letak apa.. jangan soal dia soalan itu di luar sana…

So sekarang ada tiga pilihan, sama ada ambil hosting RM120 itu dan share hosting itu dengan adry sebab pakej hosting itu boleh host 1+5 domain. Atau ambil sahaja pakej datamini yang murah RM65 sahaja.

Ataupun rebut peluang promosi DataKL dengan promosi.  Dalam promosi itu, hosting pakej datamini hanya berharga RM10 untuk tahun pertama sahaja yang hanya boleh dibeli pada:

Tarikh: 13 Mei 2009
Hari: Rabu
Masa: 2.33pm – 3.06pm (33 minit promosi)

33 Minutes Sale

33minit

Apa pendapat rakan2?

Related Posts with Thumbnails

Komen Rakan FB

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement

9 Responses to “Lebih Baik Tukar Hosting”

  1. dOn

    May 09. 2009

    wah… patut pown haku p tbu punya sites down terus.. c adry pown..

    dOn’s Terkini di blog…Tomok jutawan OIAM musim ketiga (Download Rindu Terhenti + Lirik)

    Reply

  2. romzi

    May 09. 2009

    jom kolek2 duit beli hosting baru. indah khabar dari rupa betul itu penjual hosting. :(

    romzi’s Terkini di blog…Ibu

    Reply

  3. sankai

    May 09. 2009

    aku bagi satu suggestion..
    ni bukan bias ka apa…

    aku cadang kita collect beli di internet-webhosting..

    5gb untuk rm 80…pakej yang aku guna sekarang….

    http://www.internet-webhosting.com/hosting-linux.php

    cuba cek sini..sebetulnya, pakej itu adalah sebesar 2gb…tapi, tanpa notis, durang sudah upgrade ke 5gb..secara percuma ok..

    p/s kalu mau beli, guna la referal link aku..hahhahaha…

    sankai’s Terkini di blog…Nasi Goreng Amerika

    Reply

  4. angriani

    May 10. 2009

    tkar baju lagi ka maya? hehehehe
    cantekkkkkk

    angriani’s Terkini di blog…Layan BZ

    Reply

    Maya reply on May 11th, 2009 10:29 AM:

    Best bah tukar2 baju… semangkit berblog.

    Reply

  5. dhiyafaris.com

    May 11. 2009

    whoaa..
    rm 10 saja!
    :)

    Reply

  6. katahill

    May 12. 2009

    Apa maksud data mini packge? TQ

    katahill’s Terkini di blog…Definasi Cinta Bagi Anda dan Oh Ibu

    Reply

  7. aziz

    May 13. 2009

    bah aku yang masih orang luar ini pun setuju…aku jadi hairan bila buka tak dapat…pagi ini dapatlah…buatlah yang patut aku sokong…habis-habis

    Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge